Blog > Komentarze do wpisu

FUSILI PEŁNOZIARNISTE Z POREM

 

 

FUSILI_PENOZIARNISTE_Z_POREM1

Składniki:

  • 150g makaronu pełnoziarnistego

  • 3 średnie cebule

  • 1 szklanka bulionu/rosołu

  • 300g pora

  • 3 łyżki oleju rzepakowego

  • 9 łyżek jogurtu naturalnego 3%

  • sól, pieprz (do smaku)

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a pora poszatkować w półkrążki i zeszklić na oleju. Po 5 minutach zalać cebulę i pora bulionem i gotować do miękkości, około 12-15 minut na małym ogniu. Gdy już makaron będzie gotowy, a warzywa miękkie, połaczyć je razem. Na koniec polać jogurtem naturalnym i wymieszać.

Idealnie komponuje się z mięsem drobiowym.

 100g potrawy liczy 110 kcal.

FUSILI_PENOZIARNISTE_Z_POREM4

 

niedziela, 24 marca 2019, amatorskakuchnia

Polecane wpisy