Blog > Komentarze do wpisu

KASZA MANNA Z JABŁKAMI (dietetyczna)

 

 

Składniki:

  • 2 łyżki kaszy manny

  • 250ml wody

  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 3% tłuszczu (lub 0% tłuszczu)

  • 1 łyżka cukru (do kaszy)

  • 1 jabłko

 

Przygotowanie:

Zagotować wodę z cukrem w rondelku i stopniowo dodawać kaszkę jednocześnie mieszajać trzepaczką bądź widelcem. Gotować od 2 do 5 minut w zależności jaką konsystencję chcemy uzyskać, mniej lub bardziej gęstą. Ugotowaną kaszkę przełożyć do salaterek.

Jabłko obrać, wydrożyc gniazdo nasienne i przekroić na pół. Jedno połówkę pokroić w drobna kostkę, a druga w znacznie większą. W rondelku uprażyć połówkę pokrojoną w małą kostkę na 2 łyżkach wody. Gdy juz będzie wyraźnie widać, że małe kostki się ładnie rozpadają, dodać drugą połówkę pokrojona w większą kostkę. Chodzi o uzyskanie efektu, gdy małe kostki rozpadły się na mus, a duże są na pół trwade (ale nie surowe).

Na koniec dodać cynamon i dokładnie wymieszać.

 

czwartek, 21 marca 2019, amatorskakuchnia

Polecane wpisy

Komentarze
2019/03/21 15:34:44
idealne uzupelnienie mojej diety;]