Blog > Komentarze do wpisu

SURÓWKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ I POREM "FRED"

Składniki:

  •  1/4 kapusty pekińskiej (250g)
  • 1 średni pomidor

  • pół ogórka szklarniowego

  • 1/4 pora

  • 2 łyzki jogurtu naturalnego

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • sól, pieprz (do smaku)

  • 1 łyżka ziół prowansalskich

  

Przygotowanie:

Kapustę pekińską drobno posiekać. Pomidora, ogórka pokroić w kostkę, a pora w półkrążki. Dokładnie wszystkie składniki wymieszać w misce. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Wymieszać jogurt z oliwą i posać powstałym sosem sałatkę. Wymieszać.

 

100g surówki liczy 51 kcal

SURWKA_Z_KAPUST_PEKISK_I_POREM_FRED2

SURWKA_Z_KAPUST_PEKISK_I_POREM_FRED3

 

poniedziałek, 28 stycznia 2019, amatorskakuchnia

Polecane wpisy